Árak Nyitvatartás Voucher Balance
Főoldal / NEAK gyógykezelések / Víz alatti sugármasszázs 07

Víz alatti sugármasszázs 07

Víz alatti sugármasszázs 07

Időpontfoglalás

15 perc
2 500 Ft
perc
Ft
perc
Ft

A víz alatti sugármasszázs egy testmeleg vízzel teli kádban zajlik, ahol a vízsugár megfelelő erősségével kezelik a test különböző pontjait vagy adott esetben a teljes testet. Ellazítja a görcsös, feszes izomzatot, fokozza az anyagcserét és a nyirokkeringést. Baleseti és műtéti utókezelésben kifejezetten ajánlott, hiszen javítja a legyengült izomzatot.

A víz alatti vízsugármasszázs előnye, hogy kíméletesen, de mégis alaposan átmasszírozhatók a problémás testrészek.

Először a sportorvoslásban kezdték el alkalmazni, majd onnan terjedt el az általános gyógyászat irányába. A víz alatti vízsugármasszázs eredetileg Németországban kezdték alkalmazni egyrészt a sérült sportolók rehabilitációjánál, másrészt a kondíciójuk javítására, különösen olyan esetben, amikor két verseny között kevés idő volt a regenerációra.

A súlyfürdő kezelés igénybevételéhez orvosi vizsgálat szükséges. A kezeléseket egy speciális kádban végzik, melyet 35-36 °C-os vízzel töltenek fel. A kezelést végző személy pedig a test különböző pontjaira tudja irányítani a vízsugarat, amelynek az erőssége is állítható. Jellemző, hogy gyengébb nyomású vízsugárral kezdik a masszázst, majd fokozatosan erősítik.

A víz alatti vízsugármasszázst mind a mai napig alkalmazzák a sportorvoslásban is. Szélesebb körben pedig mozgásszervi betegségeknél, keringési problémáknál, egyes idegrendszeri betegségeknél szokták javasolni.

Különösen hatékony a görcsös, merev izomzat kezelése esetén. Abban az esetben is megoldást jelenthet, amennyiben a “hagyományos” masszázs valami miatt nem alkalmazható, illetve annak egy kiegészítő eleme is lehet.

Időpontfoglalás