Árak Nyitvatartás Voucher Balance
Főoldal / Hidroterápia / Szénsavas kádfürdő

Szénsavas kádfürdő

Szénsavas kádfürdő

Időpontfoglalás

15 perc
3 500 Ft
perc
Ft
perc
Ft

Az egyik legkellemesebb fürdőgyógyászati kezelésnek számít a szénsavas kádfürdő. A szénsavas vizek a természetben is előfordulnak, de Magyarországon kevés helyen található szénsavas forrás. Szerencsére mesterségesen is előállítható a szénsavas fürdő és ezeknek a hatása 100%-ban megegyezik a természetes szénsavas feltörési helyekével.

A szénsavas kádfürdő kezelés igénybevételéhez orvosi vizsgálat szükséges. A kezeléseket szénsavas vízzel töltött speciális kádban végzik, amelyet lefedünk a kezelt Páciens fejéig és a sok kis buborék a bőrt ingerelve hatást gyakorol a perifériás erekre, melyek ennek hatására kitágulnak. Javítva a szövetek – köztük a szívizom – vér- és oxigénellátottságát, csökkentve a vérnyomást, javítva az esetleges sebgyógyulást. Grátiszként a felszabaduló szén-dioxid izgatja a légzőközpontot, ezáltal mélyítve és tökéletesítve a légzést. A szénsavas kádfürdő vize 30-32 °C-os.

A langyos víz egyik előnyös tulajdonsága az is, hogy a magas vérnyomásban szenvedőknél is alkalmazható ez a fürdőkezelési / gyógykezelési mód -1880-1890-es évek óta.

A szénsav hatására az erek kitágulnak, a szívműködés kiegyensúlyozottabbá válik és javul a szövetek vérellátottsága. Elsősorban keringési zavarok, szívbetegségek és érszűkület esetén alkalmazott kezelési módszer.

A szénsavas kádfürdő kiválóan alkalmas:

  • egyes szívpanaszok,
  • szívműtét és infarktus utáni állapotok,
  • keringési zavarok,
  • kezdődő érszűkületek kezelésére.
  • valamint cukorbetegség és egyes mozgásszervi panaszok, csontritkulás, sportsérülések utókezelése esetén is
  • frissítő hatása miatt gyakorlatilag bárkinél bevethető.

Időpontfoglalás