Árak Nyitvatartás Voucher Balance

Mi a hiperbár oxigénterápia?

A hiperbár oxigén terápia (HBOT) az orvostudomány magasan specializált formája, ahol a páciens a légkörinél magasabb nyomáson (minimum 2.0 atmoszférán, átlagosan 2.2-2-8 atmoszférán) 100% oxigént légzik. HBOT kezelés során a túlnyomást acélfalú, orvosi keszonkamrában hozzuk létre, ahol a szervezetbe kerülő oxigén mennyisége a légzőnyomás emelésével arányosan nő.

Az oxigén szállítást alapvetően a vörösvértestek végzik. HBOT kezelés során az extra oxigén a vérplazmában, szövetekben oldódik nagy mennyiségben.

Az oxigén így a csökkent vérellátású vagy sérült szövetbe is eljut. A megnövekedett oxigén szint serkenti a kapillárisok újraképződését, a sérülések regenerációját, segít a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Nő a szervezet saját antioxidáns működése, nő a keringő őssejtszám.

Felhasználási körét a European Underwater and Baromedical Society (EUBS) konszenzus konferenciákon határozza meg a bizonyítékokon alapuló orvoslás elveinek betartásával.

Keszonkamránk - vagy más néven a magasnyomású oxigén kamra -, az európai piacvezető, a német HAUX cég gyárában készült, egyszerre 8 személy fér el benne ülő helyzetben. A kezelések 2.5 atmoszférán zajlanak. Ilyen típusú magasnyomású kamra és mozgásszervi rehabilitációs kezelések együttes kombinációja Magyarországon, csak a Balance Medical Centerben érhető el. Kizárólag ez a nyomástartomány alkalmas orvosi ellátást igénylő betegségek gyógyítására, az ennél kisebb nyomással dolgozó (mild/soft) oxigén sátrak nem.

Érdekesség

Nemcsak a kezelés során elért magas oxigénszint vesz részt a gyógyító folyamatokban. A kezelések között az oxigén szint normalizálódik, azaz visszacsökkent majd az újabb kezelés hatására ismét megnő. Az oxigénszint ilyen változása a szöveti regenerációs és a hajszálér újdonképződés legerősebb triggere. A jelenséget hipoxia – hiperoxia paradoxon néven ismeri az orvostudomány.

Itt találják a European Underwater and Baromedical Society (EUBS), nemzetközi szakmai társaság által jegyzett orvosi hiperbár oxigénterápiát végző centrumokat

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról és híreinkről

Feliratkozás