Árak Nyitvatartás Voucher Balance
Főoldal / Fizioterápia / Iszappakolás

Iszappakolás

Iszappakolás

Időpontfoglalás

20 perc
12 990 Ft
perc
Ft
perc
Ft

Az iszappakolás hatékonyan csökkenti az ízületi gyulladásos panaszokat. A kezeléshez alkalmazott gyógyiszap vulkanikus hamu és termálvíz keveréke, így különösen előnyös hatása van ízületi gyulladásoknál, kopásos és meszesedéses kórformáknál, és gyulladásos bőrbetegségeknél is. A pakolás hatására értágulat jön létre így fájdalomcsillapító hatással bír, továbbá erősíti az immunrendszert.

Az iszappakolás kezelés igénybevételéhez orvosi vizsgálat szükséges. Az iszapkezelés pakolások formájában végezzük, az előkészített gyógyiszapot a kezelendő testrészre 3-4 ujjnyi vastagságban hordjuk fel, majd a kezelt területet a hőhatás biztosításának érdekében hármas réteggel borítják (vászon, nejlon és pokróc). Ebben a pakolásban pihen a Páciens a kezelés ideje alatt. A kezelés után az iszapot eltávolítják a testről. A Balance Medical Centerben Georgikon gyógyiszapot használunk.

Leggyakrabban idült mozgásszervi panaszok, megbetegedések kezelésére alkalmazzuk, de bizonyos nőgyógyászati problémák kezelésére is hatékony lehet a gyógyiszap kezelés.

Mint minden kezelésnek, az iszapkezelésnek is vannak ellenjavallatai. A szervezet általános gyengeségén, megbetegedésein kívül ellenjavallatot elsősorban a heveny gyulladások képeznek. Iszapkezelést csak idült állapotokban szabad alkalmazni.

Az iszapkezelést kúraszerűen alkalmazzuk. Egy kúra általában 10-15 alkalomból áll, melyet heti 2-3 alkalommal kell igénybe venni. Az iszapkezelést maximum 20 percig végezzük, a Páciens toleranciájától függően, de legalább 10 percig kell tartania a kezelésnek. Általában 42 °C-os gyógyiszappal végezzük a kezeléseket.

Időpontfoglalás