Árak Nyitvatartás Voucher Balance
Főoldal / Hírek, aktualitások / Gyógyhelyünk Alapítvány

Gyógyhelyünk Alapítvány

2023. 11. 16.

A Gyógyhelyünk Lenti Alapítvány fő célja, hogy támogatásával segítse a Balance Medical Center működését, ezen belül is elsősorban a hiperbár oxigénterápiás ellátáshoz való hozzájutást.

A hiperbár oxigénterápia jelenleg nem NEAK által támogatott kezelési eljárás, azonban sok betegség kapcsán a bizonyított terápiás eljárások közé tartozik. Technikai igénye magas, ezért költséges kezelés.

Célunk hogy minél szélesebb körben legyen a terápia igénybe vehető, az Alapítvány segítségével csökkenthető a betegekre háruló kiadás összege.

Számlaszám: OTP 11749022-20039390-00000000

A hiperbárikus - vagy túlnyomásos - oxigénkezelés az orvostudomány magasan specializált ága. Medicinális felhasználása és elterjedése a múlt század 60-as éveire tehető, azóta alkalmazott, kutatott, fejlesztett tudományág, jelentős szakmai, tudományos publikációs háttérrel. 

Klinikai, orvosi felhasználás esetében, a kezelés során a páciensek a túlnyomásos kamrában 100% oxigént lélegeznek.  A kezelési nyomás a tengerszint nyomásánál (1 atmoszféra) jelentősen magasabb, jellegzetesen 2.5 atmoszféra.

A kezelés lényege, hogy magas nyomáson légzett 100% oxigén extra mennyiségben oldódik a vérplazmában és a többi testfolyadékban, a keringéssel minden szövetbe eljut és hiperoxiát eredményez. Az adott kezelés kapcsán megnövekedett oxigén szint azonnal hatásán túl a kúraszerűen alkalmazott kezelés kapcsán megjelenő intermittáló szöveti oxigénszint változás sejtszintű regenerációt indukál. Általában komplex kezelési terv részeként használható. További előnye, hogy non-invazív, fájdalommentes terápia. 

A hiperbár oxigénterápiás kezeléseket HAUX Starmed-2200 magasnyomású oxigénterápia végzésére szolgáló keszonkamrával végezzük. A létrehozott magas nyomás (2.5 ATA) orvosi oxigénterápiát igénylő állapotok gyógyítását teszi lehetővé, ellentétben a kisnyomású, (úgynevezett mild/soft) nem orvostechnikai eszköznek minősülő oxigénsátrakkal.

Felhasználási körét, működésének alapelveit a European Underwater and Baromedical Society szabályozza a European Committee of Hyperbaric Medicine összehívásával, a bizonyítékokon alapuló orvoslás elveinek betartásával.  A bizonyított indikációkon (evidence based indication) kívül jelentős az ún. evidence informed indikációk köre is.  A világ és Európa legtöbb országában, az adott biztosító által támogatott orvosi beavatkozás. Mivel magas technikai iés költség igényű eljárás, ezért az indikációs kör a támogatás tekintetében szelektált. 

A bizonyított vagy evidence informed indikációk közé tartozik többek közt a nem gyógyuló seb/fekély, csontgyulladás, stroke utáni állapot rehabilitáció, diabéteszes lábon nem gyógyuló seb, besugárzás utáni lágyrész vagy szövetkárosodás, akut hallásvesztés vagy fülzúgás, akut retina ér elzáródás, égés- vagy fagyásbetegség, műtét utáni felépülés, szövődményes fogászati beavatkozások, combfej elhalás, agyrázkódás. Hasonlóan jó eredmény érhető el Lyme betegség, csonttörés gyógyulás gyorsítás, sebgyógyulás gyorsítás, post-covid szindróma, bizonyos meddőségi típusok, fibromyalgia, Parkinson szindróma esetében.

A Balance Medical Center Hiperbár Oxigénterápiás Részlege gyógyító tevékenységen kívül szerepet vállal tudományos és lakossági ismeretterjesztésben, a módszer orvosszakmai megismertetésében, oktatásában. Fontos missziója, hogy működésével hozzájáruljon az állami finanszírozás bevezetéséhez szükséges költséghatékonysági adatgyűjtéshez is.

Az adományozó nemcsak a gyógyítás örömében osztozik, hanem részesévé válik egy világszerte ismert és használt gyógyító technológia Magyarország-i bevezetésének, a köré szervezett tudományos és oktatási tevékenységnek, klinikumban való alkalmazásának.

Gyógyhelyünk Alapítvány

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról és híreinkről

Feliratkozás