Árak Nyitvatartás Voucher Balance

 

Kemoterápia mellékhatása – csontelhalás

 A daganatos betegségek kezelésének elterjedt módja a kemoterápia. Ez azonban a daganatos sejtekkel együtt a szervezet gyorsabban osztódó sejtjeit is roncsolja, mint Marika (78) esetében. Olyan daganatellenes szert kapott, ami ugyan megszabadította a betegségtől, ám megtámadta az állcsontot. Az állkapocs ív olyan rossz állapotban volt, hogy nem vállalták a fogpótlást, probléma volt az evés, a beszéd is, komoly életminőség romlást okozva. Marika ezért konzultációra jelentkezett centrumunkban ahol megbeszéltük, hogy a állcsontban keletkezett gyulladást és elhalást hatékonyan gyógyítja a hiperbár oxigén terápia. Ezért újabb műtétet vállalt majd elkezdtük az oxigénterápiát. A csont szépen gyógyult és erősödött, reméljük mihamarabb alkalmas lesz a fogpótlás viselésére.

Bónusz pillanat: mivel a hiperbár oxigénterápia során a regeneráló és gyulladáscsökkentő működés az egész szervezetben jelen van, Marika a harmadik kezelés reggelén örömmel mutatta meg, hogy „mellékhatásként” oldódott csípőizületi fájdalma és ödémája és ma reggel leguggolt!

2023 augusztus

Bélrendszeri gyulladás

Másfél éve küzd betegségével Balázs (17), ambiciózus, jó tanuló fiatal, aki a nyári szünet utolsó hetét töltötte nálunk. Sajnos a parlagfű szezon sem kímélte immunrendszerét, középfül egyenlítés olykor döcögősen ment és nyálkahártya duzzanat miatt a homloküreg is nehezen ürült nyomáscsökkenéskor. Mindezek ellenére hősiesen vette az akadályokat, a betegség aktivitását jelző laboratórium értéke a kezelés után feleződött. Kezelőorvosa, dr. Cseh Áron Phd., (I. Gyermekklinika, Semmelweis Egyetem) szerint, ígéretes kezelésről van szó, melyet leggyakrabban a betegség aktív fázisában használnak.

„Minden remekül ment”- mondja Balázs, oké jelet mutatva, korosztályára jellemző szűkszavúsággal.

2023 augusztus

 

Ligetvári Patrik

Ligetvári Patrik, a Veszprém Telekom férfi kézilapbda csapat profi balátlövője, az OTP-Bank Pick Szeged elleni bajnoki döntő előtt szenvedett ujjtörést. Mivel az első mérkőzése két hét múlva került sor, gyors döntés született: gyorsítsuk Patrik csonttörésének gyógyulását a műtét után hiperbár oxigénterápiával, hogy részt vehessen a fontos mérkőzéseken.

Hiperbár oxigénterápia hatására a csontosodási folyamat fokozódik, a kötőszöveti regeneráció, a hajszálér újdonképződés, a sebgyógyulás élénkül, a sérülést követő ödéma hamarabb múlik, a rehabilitáció gyorsabb és eredményesebb.

Így hiába nyerte meg az első mérkőzését a címvédő Szeged, ezt követően előbb Veszprémben, majd Szegeden is kikapott, így 2-1-es összesítéssel a Telekom Veszprém lett a 2022-23-as szezon bajnoka. Örülünk, hogy hozzájárulhattunk a sikerhez, hajrá Patrik, csak így tovább!

2023 május

 

 

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról és híreinkről

Feliratkozás