Árak Nyitvatartás Voucher Balance

A-Z tájékoztató

A gyógyászat részben akadálymentesített, kialakítása során a mozgáskorlátozottak igényeit figyelembe vettük. Az épületben speciális öltöző, betegemelő, személyfelvonó, valamint a mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdó is található.

Az antigravitációs futópadot a NASA mérnökei fejlesztették ki abból a célból, hogy a hosszú, súlytalanságban töltött űrutazás után a legénység fokozatosan szokhasson hozzá a földi körülményekhez, konkrétan a gravitációhoz. Az antigravitációs futópad a normál futópad funkciók mellett a felhasználó testsúlyának súlytalanságát is biztosítja. A súlytalanság lehetővé teszi a Páciens számára, hogy mozgásszervi rendszerükre gyakorolt kisebb hatással álló gyakorlatokat végezzenek, járjanak vagy futhassanak.

Kérje pénztáros kollégánk segítségét a bejáratnál.

Kozmetikai kezelések és szolgáltatások összesége.

Biztonsága érdekében, a gyógyászatra érkezésekor tekintse meg a kifüggesztett menekülési útvonalat jelző táblákat. Füst, vagy tűz észlelésekor értesítse bármely kollégánkat. Tűzriadó esetén ne használja a liftet, és azonnal hagyja el a menekülési útvonalon az épületet. Részletes tájékoztatás a „Tűzvédelmi Szabály” című fejezetben.

A kezelés egy speciális rehabilitációs térdmozgató ill. térdhajlító eszközzel zajlik, amely terhelés nélkül mozgatja a műtött, sérült lábat. Megelőzi a mozgásterjedelem beszűkülését, segíti a mozgásterjedelem növelését.

Dohányzás csak az arra kijelölt helyeken megengedett.

Fizikoterápiás eljárás, melynek során a vízzel töltött kádba egyenáramot vezetnek. A kezelés egyesíti az elektromos áram és a hidroterápia előnyeit, elsősorban gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásáról ismert. A speciális kádba első lépésként testhőmérsékletű vizet töltenek, ezt követően pedig egyenáramot vezetnek. Az elektromos áram és a víz jótékony hatásának kombinációja, különösen hatékony olyan izomfájdalmak esetén, amelyek több testrészt is érintenek.

Fizetés készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával a gyógyászati recepción.

Magyarországon 220 V / 50 Hz működik.

Elsősegély láda a Balance Resort Medical Center-ben és a fürdő területén is több helyen, a defibrillátor a fürdő fedett főbejáratánál található. Kérje kollégánk segítségét. Baleset, rosszul lét esetén kérem forduljon kollégáinkhoz.

A gyógyászaton, a fürdőben (a főbejárati pénztárnál) térítés ellenében értékmegőrző szekrények bérelhetők. További információért, kérjük forduljon recepciós kollégáinkhoz.

Különleges spa kezelés melyet lebegés terápia néven is illetnek. A kezelés során a vendég egy külső ingerektől mentes környezetben pihen, egy magas koncentrációjú sósvíz oldatfelszínén lebegve. Ez az élmény mélyen ellazítja és megfiatalítja a testet és az elmét. Csökkentheti a káros stressz hormonokat, enyhítheti a fájdalmat és a feszültséget, illetve stimulálhatja a jótékony endorfinok felszabadulását az agyban.

Dr. Kasza Klára 

Dr. Mészárovics Gabriella

Gyermekeknek a Balance Resort Medical Centerben elérhető a 25 perces illóolajos relax masszázs ill. kozmetikai kezeléseink közül a gyermek arcmasszázst csokoládés arcmaszkkal ajánljuk.

Gyógykezeléseink gyógymasszázsokból, hidro-, elektro-, mozgás-, és egyéb terápiákból állnak össze.

Gyöngyvirág Gyógyszertár

 • Lenti, Kossuth utca 4.
 • Telefon: +36 (92) 351 383
 • Nyitva tartás:
  • Hétfő - Péntek: 8.00 – 16.30 
  • Szombat: 8.00 – 12.30

Szent Mihály Gyógyszertár

 • Lenti, Takarék köz 10/A.
 • Telefon: +36 (92) 351-035
 • Nyitva tartás:
  • Hétfő - Péntek: 7.30 – 12.00 és 12.30 – 16.00
  • Szombat: 7.30 – 12.30

Speciális gyógykrémekkel végzett masszázsterápia. A masszázs során jótékony hatással rendelkező gyógykrémek segítségével fokozzák a kezelés hatékonyságát. Hűsítő és fájdalomcsillapító tulajdonsága mellett, elősegíti a jótékony hatóanyagok beépülését is.

Az egyéni és csoportos gyógytorna (tornateremben) egyénre szabottan gyógytornász vezetésével zajlik, ahol a fő cél a mozgástartomány növelése, a fájdalom csökkentése és a testtartás javítása.

A 2016-tól a Lenti Gyógyfürdőt Magyarország egyik gyógyhelyévé nyilvánították.

A Lenti fürdő vize 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések, kezelésére alkalmas.

Gyógyvíz összetétele

Kationok és Anionok mg/l mg egyenérték ionokban Thán féle egyenérték %-ban
Kálium K+ 7,3 0,19 1,25
Nátrium Na+ 330 14,35 94,60
Ammónium NH+ 5,4 0,30 1,97
Kálcium Ca2+ 4,3 0,22 1,45
Magnézium Mg2+ 1,1 0,09 0,59
Vas Fe2+ 0,15 0,01 0,07
Lítium Li+ 0,06 0,01 0,07
Klorid Cl- 2 0,06 0,35
Bromid Br- 0,09 0,00 0,00
Fluorid F- 0,80 0,04 0,24
Szulfát SO2- 25 0,25 1,47
Hidrogénkarbonát HCO3- 281 4,61 98,58
Szulfid S2- 0,53 0,03 0,18
Foszfát PO43- 0,16 0,03 0,18
Anionok- Kationok összesen: 1414 mg/l

A Gyógyászatra háziállattal belépni TILOS!

A hiperbár oxigén terápia (HBOT) az orvostudomány magasan specializált formája, ahol a páciens a légkörinél magasabb nyomáson 100% oxigént lélegzik. HBOT kezelés során a túlnyomást merev falú, orvosi keszonkamrában hozzuk létre, ahol a szervezetbe kerülő oxigén mennyisége a légzőnyomás emelésével arányosan nő.

Az oxigén szállítást – alapesetben, légköri nyomáson - a vörösvértestek végzik. HBOT kapcsán az extra oxigén a szövetekben, testnedvben, nagy mennyiségben, direkt módon fog oldódik

Az oxigén így a csökkent vérellátású vagy sérült szövetekbe is eljut. A megnövekedett oxigén szint serkenti a kapillárisok újraképződését, a sérült szövetek és szervek regenerációját, segít a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Nő a szervezet saját antioxidáns működése, nő a keringő őssejtszám.

Felhasználási körét a European Underwater and Baromedical Society (EUBS) konszenzus konferenciákon határozza meg a bizonyítékokon alapuló orvoslás elveinek betartásával.

A fürdő egész területén ingyenes WIFI hálózat működik. Kollégáink szívesen segítenek, ha technikai problémái merülnének fel.

Az iszappakolás kezelés igénybevételéhez ovosi vizsgálat szükséges. Az iszapkezelés pakolások formájában végezzük, az előkészített gyóügyiszapot a kezelendő testrészre 3-4 ujjnyi vastagságban hordjuk fel az iszapot, majd a kezelt területet a hőhatás biztosításának érdekében hármas réteggel borítják (vászon, nejlon és pokróc). Ebben a pakolásban pihen a Páciens a kezelés ideje alatt. A kezelés után az iszapot eltávolítják a testről. A Balance Medical Centerben Georgikon gyógyiszapot használunk.

Olyan spa kezelés mely puhítja és regenerálja a bőrt. Ellazítja a testet és a lelket egyaránt.

Más néven a magasnyomású oxigén kamra. A nálunk található kamra az európai piacvezető, a német HAUX cég gyárában készült. A kamra maximális nyomása plusz 5 atmoszféra, a kezelések plusz 1.5 atmoszférán zajlanak. A kamrában egyszerre 8 személy fér el ülő helyzetben.

A kinesio tape nem más, mint egy rugalmas tapasz, melyet mozgásszervi panaszok során alkalmaznak. Elsősorban izomhúzódás, túlerőltetés esetén van nagyon jótékony hatása, mivel a tapasz felhelyezése beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, fokozza a vérkeringést, ezáltal fájdalomcsökkentő hatással is bír.

Az előírt gyógykezelések igénybevételét követően a kezelésprogram minden esetben szakorvosi kontrollvizsgálattal zárul. A következő kúra kontrollvizsgálat nélkül nem vehető igénybe. A kontroll vizsgálat azoknak a Pácienseknek ajánlott, akik kezelés sorozaton vettek részt vagy kúracsomagot vettek igénybe. A kívánt állapot fenntartásához kontroll vizsgálatunkkal segítséget nyújtunk, melynek során a reumatológus szakorvos vagy a szakszemélyzet ellátja a Pácienseket tanácsokkal, illetve javaslatot adnak az (elért egészségi) állapot fenntartása vagy javítása érdekében.

Nyitva tartás: Hétfő-Szombat 9.00 -17.00

Időpont egyeztetés a +36 20 778 5943 telefonszámon lehetséges, vagy kérjük forduljon a recepciós kollégánkhoz.

A krioterápia az egész testre átfogóan ható hidegterápia, mely extrém hideg hatással (-85 °C -on) aktiválja a szervezet természetes védőmechanizmusait. A 100%-ban biztonságos és környezetbarát kezelés mindössze 2-3 percet vesz igénybe, melynek gyógyító hatása már az első alkalom után érezhető.

A kriokabin egyedülálló hatása, hogy kellemetlenségek nélkül fejti ki gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, önregeneráló hatását. A kabinban a levegő teljesen száraz, így a hideg kellemesen elviselhető, a kezelést követően pedig enyhe bizsergés tapasztalható.

A lézerterápia azért alacsony energiájú, mert a lézer ereje nem elég erős, hogy felmelegítse a test szöveteit, ellenben gyógyító hatást kifejt ki.

A lágylézer használatának magyarországi úttörője Prof. Dr. Mester Endre volt, a Budapesti Orvostudományi Egyetem Sebészeti Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanára. 1972-ben védte meg tudományos disszertációját, melyet a soft-lézerek biológiai hatásairól írt. Kutatásai során igazolta, hogy a kis teljesítményű lézeres besugárzás hatására

 • jelentősen felgyorsulnak a sebgyógyulási folyamatok
 • gyors érújdonképződés indul meg
 • felgyorsul a sérült hám öngyógyító folyamata
 • fokozódik a kollagéntermelés
 • gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatás is tapasztalható.

A Lökéshullám Terápia sokoldalú eszköz ortopédiai, fizioterápiás, sportorvosi és urológiai használatra. Fő hatása a gyors fájdalomcsillapítás és a mobilitás visszaállítása. Lévén, hogy nem sebészi eljárás, illetve nincs szükség fájdalomcsillapítókra, ez a terápia ideális a gyógyulási folyamat felgyorsítására és mindenféle akut és krónikus fájdalom kezelésére.

A magnetoterápia javítja a sejtregenerációt, fokozza a vérkeringést és az anyagcserét, így kiemelten javallott csontritkulás és csonttörések utáni rehabilitációnál, valamint sport- és izomsérülések utóterápiájában. Stresszcsökkentő hatása is széles körben ismert. 

A magnetoterápia egy speciális, mágneses térrel való kezelést jelent, célja a sejt megzavart vezérlésének helyreállítása. Bár ősi gyógyászati eljárás, orvosi körökben ma is elfogadott és alkalmazott kezelési módszer, melynek alapja, hogy sejtjeinket biomágneses burok veszi körül, mely védi a szervezetet a környezetben fellelhető káros hatásokból.

Vendégeink különböző gyógykezeléseket, masszázsokat vehetnek igénybe. További információ, időpont egyeztetés esetén kérjük érdeklődjön a recepción.

Kérjük, ha bármilyen műszaki problémát észlel, azt azonnal jelezze a fürdő pénztárainál vagy bármely kollégánknál.

Gyógyászati részleg nyitva tartás:

 • Hétfő – szombat: 09.00 – 17.00
 • Vasárnap: Szünnap

A nyitvatartási idő változásának jogát fent tartjuk!

Az NEAK kódú kezeléseket a társadalombiztosítás részben támogatja, Vendégeinknek a kezelések kiváltásakor kiegészítő díjat csak kell fizetniük a mindenkori árlista alapján.

 • 01 Gyógyvizes medencefürdő 
 • 03 Iszappakolás (csak 01-es kezelés igénybevétele esetén)
 • 06 Orvosi gyógymasszázs (csak 01-es kezelés igénybevétele esetén)
 • 07 Víz alatti sugármasszázs (csak 01-es kezelés igénybevétele esetén)
 • 08 Víz alatti csoportos gyógytorna (csak 01-es kezelés igénybevétele esetén)
 1. Háziorvosától beutalót kér reumatológiai szakrendelésre.
 2. A reumatológiai szakrendelésen az orvosi vizsgálat -háziorvosi beutalóval- ingyenes!
 3. A reumatológus szakorvos személyre szabottan állítja össze a gyógykezelések programtervét, melyek akár azonnal várólista nélkül igénybe vehetőek! NEAK támogatással évente 2 alkalommal vehetők igénybe így gyógykezelések:
  • 3 x15 db gyógykezelés
  • 1×15 db alap fürdőbelépő
 • dr. Szolnoki Nikolett, hiperbár oxigénterápia, orvosigazgató
 • dr. Paizs Teréz, hiperbár oxigénterápia
 • dr. Faoud Hamadeh, reumatológia
 • dr. Borbély Gábor, hiperbár oxigénterápia
 • dr. Varga Péter, hiperbár oxigénterápia
 • dr. Major Zoltán, hiperbár oxigénterápia

A gyógymasszázs során, kézzel végzett speciális gyógyító fogásokat alkalmaznak, amelyek izomlazító, vérkeringésfokozó és fájdalomcsillapító hatással bírnak. Kiváló terápiás hatásainak köszönhetően az egyik leggyakrabban alkalmazott gyógyászati kezelés.

Orvosi ügyelet Lenti

Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet

 • Lenti, Kossuth u. 10.
 • Tel.: +36 (92) 351 010
 • Nyitva tartás:
  • Hétfő - Csütörtök: 7.30 - 15.30
  • Péntek: 7.30 - 15.00

A fürdő pénztárnál a vendégeink a Balance Resort Medical Center-be szóló órát kapnak, ami a fenti szekrények egyikét nyitja. Természetesen férfi-,  női-, és mozgássérült öltöző is megtalálható az gyógyászati részlegen.

A téli és nyári bejáratnál található térítésmentes parkoló (nem őrzött) áll vendégeink rendelkezésére. 

Nyitva tartás: csütörtök és szombat 9-17 óra

Időpont egyeztetés a +36 20 778 5943 telefonszámon lehetséges, vagy kérjük forduljon a pénztáros kollégánkhoz. 

Olyan spa kezelés melynél bőr elhalt hámrétegeinek vékonyítását jelenti.

Speciális masszázs melynek fő célja a nyirokkeringés javítása, amelynek hatására megszüntethető a nyirokpangás, fokozódik az immunrendszer ellenálló képessége így a sejtek regenerálódása is, továbbá kiváló méregtelenítő hatással rendelkezik.

A kezelési módszert kifejezetten a gyógytorna gyakorlatok és a függesztéses terápia kombinációjából fejlesztették ki Norvégiában.

A kezelési módszer alkalmas az akut és krónikus fájdalmak és a muszkuloszkeletális elváltozások, diszfunkciók kezelésére.

Alapja az ideg-izom kapcsolati eltérések feltérképezése, majd a gyenge pontok újjáépítése.

A gyakorlatok optimalizálják a mozgáskontrollt, csökkentik vagy megszüntetik a hosszú ideje fennálló krónikus fájdalmakat, visszaállítják a normális mozgásterjedelmet.

Egyedi elnevezése sok kérdést vet fel; eredetileg az orosz olimpiai csapat fejlesztette ki az izomtömeg növelésére. Az orosz stimulációs terápiát leginkább izomtömeg növelésre és ödéma csökkentésre használják sportolóknál.

Izomtömeg növelést a motoros idegek stimulációja által éri el.

Magas frekvenciájú (2500 Hz), mély izombehatolást, stimulációt és intenzív izomrost-összehúzódást tesz lehetővé.

Sérülés vagy műtét utáni izomgyengeség kezelésére is használható. Ekkor gyakran előfordul, hogy az izmok nem képesek erőteljes összehúzódást generálni. Az orosz stimulációt az izmok összehúzódásának javítására is használják.

Az egészség megőrzéséhez kapcsolódó kezelések és szolgáltatások. Masszázsok, fürdők és peelingek széles palettáját kínáljuk.

A súlyfürdő módszertanát az 1950-es években, Hévízen dolgozták ki. Dr. Moll Károly és dr. Hoffmann Ilona nevéhez fűződik ez a fajta (fürdő)gyógyászati kezelés. A kezelések ideje alatt (20 perc) a páciensek a nyakuk és/vagy a hónaljuk alátámasztásával lógnak a 34-36 °C -os vízzel töltött medencében. Az orvos utasításnak megfelelően a végtagjaikra, vagy a derekukra súlyokat is helyezhetnek.

A vizsgálat a Pácienssel való beszélgetéssel kezdődik, amikor alaposan kikérdezik az előzményekről, eddigi betegségeiről, panaszokról. Ezután az általános vizsgálat következik, az esetleges belgyógyászati betegségek figyelembevételével, illetve különös tekintettel a mozgásszervekre, tartási rendellenességekre, izomerőre, reflexekre, majd neurológiai vizsgálatra is sor kerül. Ha vannak korábbi leletek, zárójelentések, azok elemzése is segít a diagnózis felállításában. A gyógyászati részleg reumatológus szakorvosa a vizsgálatot követően egyénre szabott kezelésprogramot állít össze vendégeink számára.

A szénsavas kádfürdő kezelés igénybevételéhez ovosi vizsgálat szükséges. A kezeléseket szénsavas vízzel töltött speciális kádban végzik, amelyet lefedünk a kezelt Páciens fejéig. A  sok kis buborék a bőrt ingerelve hatást gyakorol a perifériás erekre, melyek ennek hatására kitágulnak. Javítva a szövetek – köztük a szívizom – vér- és oxigénellátottságát, csökkentve a vérnyomást, javítva az esetleges sebgyógyulást. Grátiszként a felszabaduló szén-dioxid izgatja a légzőközpontot, ezáltal mélyítve és tökéletesítve a légzést. Ezért langyos a szénsavas kádfürdő vize… A szénsavas kádfürdő vize nálunk 30-32°C-os, ennek nagyon egyszerű a magyarázata a hűvösebb víznek nagyobb a szénsavtartalma, ráadásul miután a bőr hőérzékelő receptorait ingerlik a kis buborékok -ezzel megvalósítva a melegebb kádfürdő vizének hőérzetét.

A langyos víz egyik előnyös tulajdonsága az is, hogy a magas vérnyomásban szenvedőknél is alkalmazható ez a fürdőkezelési / gyógykezelési mód -1880-1890-es évek óta.

Kérjük érdeklődjön a recepción.

A talpmasszázs a gyógymasszázsok körébe tartozó technika. A frissítő talpmasszázs során a lerakódások elmasszírozása kerülnek, ezáltal ez a masszázstípus hozzájárul a szervezet salaktalanításához, a vérkeringés javításához és az öngyógyító folyamatok beindításához.

A masszázs a talpon található reflexpontokat stimulálja. A talpreflexológia a talpon elhelyezkedő zónák stimulálásával reflexhatást vált ki a szervezetből. A masszázs során az idegvégződések érintésével, jótékony hatást gyakorolnak az idegrendszerre, anyagcserére és vérkeringésre. Kiváló immunerősítő és feszültségoldó hatásáról is ismert ez a masszázstípus.

A víz alatti sugármasszázs egy testmeleg kádban zajlik, ahol a vízsugár megfelelő erősségével kezelik a test különböző pontjait vagy adott esetben a teljes testet. Ellazítja a görcsös, feszes izomzatot, fokozza az anyagcserét és a nyirokkeringést. Baleseti és műtéti utókezelésben kifejezetten ajánlott, hiszen javítja a legyengült izomzatot.

A víz alatti vízsugármasszázs előnye, hogy kíméletesen, de mégis alaposan átmasszírozhatók a problémás testrészek.  

Taxi igénybevételéhez kérje pénztáros kollégánk segítségét.

Tűzriadó esetén, kérjük, azonnal hagyja el a fürdőt, a kijelölt menekülési útvonalaknak megfelelően! Tűz esetén a lift nem használható!

Az ultrahang kezelés egy gyógyászati módszer, amelyet az 1940-es évek óta használnak a fizikoterápiában. Az ultrahangos kezelés során a megfelelő frekvenciára beállított ultrahang hullámok a bőrön áthatolnak és mozgásba hozzák a kezelt területen található lágyrészeket, izmokat, ízületeket. A rezgés masszírozó hatású, aminek hatására, felgyorsul a sejtek gyógyulása, csökken a gyulladás, javul a nyirokkeringés és csökken a szervezet vizesedése.

A kezelés ideje régiótól függően 5-10 perc, melynek során a szakasszisztens a kezelendő felületet ultrahang géllel, vagy gyógyszeres készítménnyel keni be, és körkörös mozdulatokkal kezeli az ultrahangfej segítségével.

A véleményük nagyon fontos számunkra, ezért kérjük ossza meg velünk véleményét, hogy szolgáltatásainkat az Önök igényének megfelelően alakíthassuk.

Kérjük, közvetlenül a pénztárnál jelezze panaszát, mert csak ebben az esetben tudjuk az esetleges nem megfelelőséget javítani.

A Gyógyászat területén kihelyezett menekülési útvonal szerint.

A csapból fogyasztásra alkalmas ivóvíz folyik.

A víz alatti gyógytorna hatékonysága abban rejlik, hogy egyesíti a víz és a mozgás pozitív hatásait. Különösen előnyös olyan esetekben, amikor például a szárazföldi mozgás nehézkes, vagy éppen jelentős fájdalommal jár, akár valamilyen betegség, gyulladás, esetleg túlsúly miatt. A víz alatti mozgás egyébként nemcsak az ízületeket, izmokat terheli meg kevésbé, hanem a szívet, a keringést is. Ráadásul a gyakorlatok során javul a végtagok vénás keringése, fokozódik az ellenálló képesség, fejlődik a mozgáskoordináció. Apróságnak tűnhet, de fontos az is, hogy a vízben való tartózkodás pszichésen is pozitív élményt jelent.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról és híreinkről

Feliratkozás